Nieuws
435868
Nieuws

Spaarrente bij ING keldert naar 0,5%

AMSTERDAM - ING verlaagt deze week de rente op een normale internetspaarrekening naar 0,5%. De bank is de eerste in Nederland die deze stap neemt.

Bij ING krijgen klanten met een ‘Oranje Spaarrekening’ nu nog 0,6% rente op hun spaargeld tot €25.000. Vanaf donderdag wordt dit verlaagd naar 0,5%.

Dit gebeurt ‘mede als gevolg van de huidige lage marktrente’, zo laat de bank de eigen spaarders in een e-mail weten.

Bij de andere twee grote banken, Rabobank en ABN Amro, blijft de spaarrente op een gewone internetspaarrekening vooralsnog 0,6%. SNS Bank biedt nog altijd 0,85%.

ECB

De daling van de spaarrente bij ING komt kort nadat de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week opnieuw de rente verlaagde. De rente voor banken om geld in Frankfurt te stallen is nu 0%.

De renteverlaging voor spaarrekeningen bij ING was echter al gepland, laat een woordvoerder weten. De bank zegt niet vooruit te kunnen kijken naar nieuwe stappen later dit jaar, maar verwacht niet dat de spaarrente op korte termijn op 0% of lager zal uitkomen.

Laagste

De laagste spaarrente in Nederland is momenteel de 0,4% op een Rabo SpaarRekening, waarbij klanten hun geld ook bij een bankkantoor kunnen storten en opnemen. Bij Triodos is de spaarrente met 0,3% traditioneel het laagst. Relevant financieel nieuws elke ochtend gratis in je mail? Meld hier aan