Nieuws/Binnenland

’Het is verschrikkelijk’

Rutte: ’BuZa zoekt uit of er Nederlanders onder slachtoffers zijn’

Door Redactie parlement

Den Haag

Minister-president Rutte reageert geschokt op het bloedbad in Las Vegas. „Het is echt verschrikkelijk. Het aantal doden is enorm.”

„Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden”, zegt de premier. „Ook bij de hulpdiensten die hun best doen om te helpen.”

Poetin

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit of er Nederlanders onder de slachtoffers zijn, zegt Rutte. Op dit moment is nog niet duidelijk of dat het geval is.

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Amerikaanse collega Donald Trump zijn medeleven getoond wegens de dramatische gebeurtenis in Las Vegas.

May

„Deze misdaad die tientallen vreedzame burgers het leven heeft gekost is weerzinwekkend door zijn onmenselijkheid”, was de reactie die Poetin volgens het Kremlin maandag heeft gegeven.

De Britse premier Theresa May liet weten dat ze Trump heeft gesproken om hem te condoleren. Ze heeft tevens haar hulp aangeboden bij het onderzoek als daar in de VS behoefte aan is. „Dit was een eenling die in het wilde weg schoot. Een volstrekt zinloze en laffe aanslag. Zoveel doden en gewonden”, zei May op tv.

Een schutter opende vanuit een bekend hotel het vuurt op een countryfestival bij de wereldberoemde Strip van Las Vegas. Het dodental is opgelopen tot boven de vijftig en meer dan vijfhonderd mensen zijn gewond geraakt.

Lees meer over