Nieuws/Buitenland
436361533
Buitenland

Britse tiener rukt zich los uit kaken van krokodil: ’Heel veel geluk gehad’

Lusaka - Een 18-jarige Britse tiener heeft zich in Zambia ternauwernood los weten te rukken uit de kaken van een krokodil. Ze heeft moeten vechten voor haar leven en raakte zwaargewond. „Je denkt gewoon alleen maar ’hoe kom ik uit deze situatie?’”

Amelie Osborn-Smith moest vechten voor haar leven toen ze tijdens een zwempartijtje met vrienden in de rivier Zambezi, niet ver van de Victoria-watervallen, door een krokodil werd meegesleurd en in een ’dodelijke rol’ werd gehouden.

„Je denkt niet echt na in zo’n situatie, mensen zeggen dat je je leven voor je ogen voorbij ziet flitsen, maar dat is niet zo. Je denkt gewoon ’hoe kom ik uit deze situatie?’ en je hersenen gaan in een overdrive”, vertelt de Britse vanuit haar ziekenhuisbed. „Ik heb gewoon heel veel geluk gehad”, aldus Osborn-Smith, die zich er naar eigen zeggen al bij had neergelegd dat ze haar voet kwijt zou raken als gevolg van het incident. De opluchting was dan ook groot toen ze te horen kreeg dat het met haar voet weer goed zal komen en dat ze weer zal kunnen lopen.

Het meisje werd gered door haar vrienden die het drie meter lange reptiel een mep verkochten en de tiener aan boord van een boot hesen, meldt The Sun. Vervolgens werd ze met een helikopter overgevlogen naar een hulppost in het nabijgelegen Livingstone en van daaruit naar een ziekenhuis gebracht zo’n 385 kilometer verderop in de hoofdstad Lusaka.

Het meisje uit Hampshire was op vakantie in Zambia, waar haar grootmoeder een boerderij heeft.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop