Nieuws/Buitenland
436486
Buitenland

’Dog Whisperer’ aangeklaagd voor dierenmishandeling

Cesar Millan, de ’Dog Whisperer’ die een miljoenenpubliek kent middels zijn televisieprogramma ’Cesar 911’ op National Geographic, heeft een aanklacht wegens dierenmishandeling aan zijn broek hangen. Dat laten diverse Amerikaanse media weten.

Een woordvoerder van de Dierenpolitie in Los Angeles vertelt dat diverse controleurs de trainingsfaciliteiten van Millan in Santa Clarita hebben bezocht. Er wordt niet bekend gemaakt of zij ook met Millan hebben gesproken. Toen de aanklacht werd ingediend was de ’Dog Whisperer’ op reis voor zijn werk.

Hond bijt biggetje

In een aflevering van ’Cesar 911’ wordt een biggetje gebruikt tijdens gedragslessen van een hond die recent twee varkentjes had aangevallen. De hond beet in het oor van het biggetje, dat daardoor hevig bloedde, waarna de hond in bedwang werd gehouden.

National Geographic, dat de show ’Cesar 911’ uitzendt, zegt diverse klachten te hebben ontvangen van kijkers, maar noemt de reacties overtrokken. „Zij hebben niet de context van de uitzending begrepen”, vindt de televisiezender. „Het biggetje is direct behandeld en de oppervlakkige wond heelde snel. Het dier heeft niets overgehouden aan het incident. De hond is dan ook niet overgeplaatst naar een ander baasje en hoefde ook niet te worden afgemaakt.”