Nieuws/Buitenland
436495
Buitenland

Egyptische Facebooker in cel om ’ontrouw’

CAIRO - Een prominente Egyptische Facebookgebruiker is zaterdag veroordeeld tot drie jaar cel met dwangarbeid, nadat hij op televisie had gezegd dat veel getrouwde vrouwen in het land ontrouw zijn.

Taymour el-Sobky werd vorige maand aangehouden en beschuldigd van smaad tegen de Egyptische vrouwen en het aantasten van hun eerbaarheid. ,,Dertig procent van de Egyptische vrouwen is bereid tot immoraliteit, ze kunnen alleen niemand vinden om hen aan te moedigen”, had hij gezegd. Sobky heeft een Facebookpagina met de titel ,,Dagboek van een lijdende echtgenoot”, die door een miljoen mensen wordt gevolgd.

Sobky suggereerde met zijn commentaar dat de gearrangeerde huwelijken in het traditionele zuiden van het land het probleem van ontrouw vergroten, omdat vrouwen daar trouwen met mannen die ze helemaal niet kennen.

In Pictures: Taymour El-Sobky sentenced to 3 years for 'insulting Upper Egypt's women' - https://t.co/QZQrm1Tdki pic.twitter.com/osf0a83dDc— Daily News Egypt (@DailyNewsEgypt) March 12, 2016