Nieuws/Buitenland
436502
Buitenland

Texaans dorp doodt duizenden slangen

SWEETWATER - Duizenden Texaanse ratelslangen worden dit weekend gevangen, hun gif wordt gemolken en daarna worden ze onthoofd en gevild. Dat gebeurt tijdens een jaarlijks festival in het dorp Sweetwater, dat vier dagen duurt en waar 25.000 mensen op afkomen. Vorig jaar stond de eindstand van het festival op 1714 kilo ratelslangenvlees.

De reptielen worden eerst levend in een kuil gegooid, waar iemand met volgens The Washington Post ,,hele stevige laarzen'' middenin staat en ervoor zorgt dat de slangen elkaar niet verstikken. De kluwen slangen is volgens een plaatselijke krant ,,een spaghetti van kronkelende boze reptielen''. Pas daarna worden ze afgeslacht en gevild, waarbij de harten op een aparte stapel worden verzameld.

De huiden worden verkocht, het vlees opgegeten en het gif wordt voor onderzoek gebruikt. Dierenrechtenactivisten noemen het festival wreed voor de slangen. ,,Ratelslangen ratelen wanneer ze doodsbang zijn, niet wanneer ze boos zijn of willen aanvallen. Het geluid van al die ratelende slangen is feitelijk het geluid van duizenden schreeuwende slangen.''