Nieuws/Binnenland
436510
Binnenland

Koen Everink begraven

UTRECHT - De vermoorde zakenman Koen Everink wordt vanmiddag in besloten kring begraven. Voorafgaand komen familie en vrienden om 13.30 uur samen in de Utrechtse Nicolaïkerk voor een herdenkingsdienst. Hun is gevraagd witte bloemen mee te brengen. De familie van Everink heeft de media met klem verzocht niet aanwezig te zijn.

Gisteren lag Everink opgebaard in zijn huis in Bilthoven. Nabestaanden kwamen hier samen om afscheid te nemen. Everink had grootse plannen met zijn villa. De verbouwing is echter nooit afgekomen. Vrienden van de zakenman vonden een ceremonie in ‘zijn levenswerk’ niet meer dan logisch.

Everink werd vorige week vrijdag 4 maart dood in zijn woning gevonden. Hij bleek met messteken om het leven gebracht. De politie maakte gisteren bekend inmiddels zeventig tips te hebben ontvangen. Sommige getuigen denken iets gezien of gehoord te hebben op de bewuste dag. De recherche kan niet zeggen of de gouden tip er tussen zit.

Koen Everink vergaarde een fortuin in de reiswereld. Het grote publiek leerde hem vooral kennen nadat hij zwaar mishandeld werd door vechtsporter Badr Hari in 2012.

Everink laat een dochertje achter van 6 jaar.