Nieuws/Binnenland
436517
Binnenland

Man treft dronken vreemdeling aan in bed

AMSTERDAM - Een bewoner van een flat in Amsterdam-Oost kreeg vannacht de schrik van zijn leven toen hij een wildvreemde man aantrof in zijn bed. Het bleek te gaan om een Britse toerist die in dronken toestand door het raam was geklommen en in de veronderstelling verkeerde dat hij in zijn hotelkamer lag te slapen.

De bewoner van de woning aan de Oetgensstraat liet aan AT5 weten: „Ik dacht eerst, wat heb ik nou weer gedaan? Totdat ik me realiseerde dat ik deze man echt niet kende.” De jongen besloot de politie te bellen, waarop agenten een belrondje maakten langs enkele hotels. „De Brit verklaarde met een groep collega’s naar Amsterdam te zijn gekomen, maar hij was zijn telefoon kwijt. Hij heeft nog met hen contact geprobeerd te leggen via Facebook maar dat was zonder succes.”

De politie heeft de Brit meegenomen naar het politiebureau, maar gaat niet uit van kwade bedoelingen. „We hebben hem verhoord, maar hij was dusdanig onder invloed dat hij er zelf weinig van snapte” aldus een woordvoerder tegenover de stadszender.