Nieuws/Binnenland
436523
Binnenland

Actievoerder deelt topless Folia’s uit

AMSTERDAM - Bezoekers van open dag van de Hogeschool van Amsterdam krijgen vandaag massaal faculteitsblad Folia in hun handen gedrukt door een halfnaakte dame. De vrouw, die lid is van een feministische organisatie, voert op die manier actie tegen het besluit van HvA om het blad tijdens de open dagen uit de schappen te halen, omdat er blote borsten op de cover staan.

Bezoekers van open dag van de Hogeschool van Amsterdam krijgen vandaag massaal faculteitsblad Folia in hun handen gedrukt door een halfnaakte dame.

UvA-studente Matilda Medard is lid van een feministische organisatie en voert topless actie tegen het besluit van HvA om het blad tijdens de open dagen uit de schappen te halen, omdat er blote borsten op de cover staan.

„Bezoekers zouden kunnen worden afgeschrikt door de voorpagina. Deze geeft niet weer wie wij zijn”, vertelde Ietje Veldman, voorzitter van de faculteit Onderwijs en Opvoeding eerder aan De Telegraaf.

De foto op de voorpagina verwijst naar een artikel over de Boobie Bible, een verzameling foto’s van ontblote boezems, waarmee de makers juist willen aantonen dat borsten gewoon lichaamsdelen zijn en niet altijd met erotiek geassocieerd moeten worden.

De HvA laat de actievoerder tot op heden rustig haar gang gaan.

Actie gaat door in het Wibauthuis. HvA laat topless demostrante haar gang gaan tijdens open dag. pic.twitter.com/cyzFItrFtm— Folia (@Folia) March 12, 2016

Het hele verslag van de toplessactie van FemCom staat nu online https://t.co/8Xj53keUmf pic.twitter.com/UGC7utu5G6— Folia (@Folia) March 12, 2016