Nieuws/Binnenland
436555
Binnenland

'Buchenwoche' beleeft 81e editie

AMSTERDAM - Met 'Duitsland' als thema begint zaterdag de 81e editie van de Boekenweek. Honderden boekwinkels, uitgeverijen, bibliotheken en musea organiseren tot en met zondag 20 maart activiteiten om het boek onder de aandacht te brengen. Het motto daarbij luidt 'Was ich nog zu sagen hätte'.

De organiserende CPNB koos voor het thema omdat Nederland en Vlaanderen in oktober gezamenlijk gastland zijn op de Frankfurter Buchmesse, de belangrijkste boekenbeurs ter wereld. Vanwege het thema zullen ook Duitse auteurs langs Nederlandse boekwinkels en bibliotheken toeren.

Lezers krijgen bij de aanschaf van minstens 12,50 euro aan boeken het Boekenweekgeschenk cadeau, dat ook voor de 81e keer uitkomt. Het boekje met de titel 'Broer' is geschreven door Esther Gerritsen (44), die overigens niets met het thema heeft gedaan. Het gaat over een vrouwelijke financieel directeur van een oude, beroemde serviezenwinkel. Ze krijgt te maken met haar broer die opeens opduikt en vertelt dat zijn been afgezet moet worden.