436721
Opmerkelijk

Frikandel met discodip is een hit

NIJMEGEN - De ’discodel’ is een grote hit in Nijmegen. De frikandellen met mayo en discodip rollen als warme broodjes over de toonbank.

De opmerkelijke snack is volgens de bedenkers Richard Gossens (24), Bas van Lith (23), Sander de Best (23) en Stijn Berger (25) een frikandel met een ’vrij zoete, krokante bite’. "Buiten de smaak is de kleurrijke snack een lust voor het oog", aldus de studenten tegen de regionale krant De Gelderlander.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

De discodel is geen gewillige dame uit de discotheek maar een frikandel met discodip: http://www.snack-nieuws.nl/de-discodel/.Posted by Snack-nieuws.nl on  Thursday, March 10, 2016

De snack werd ontdekt in de Febo na een nachtje stappen. "In een dronken bui bestelden we de meest gekke combinaties. (...) De frikandel met discodip en mayo beviel zo goed, dat we dit ook op andere avonden bleven bestellen", vertelt De Best.

Door een incident in de Febo, moest de groep studenten verhuizen naar een andere cafetaria Keizer Karelplein. De discodel heeft nog geen vast plekje op de menukaart, maar wordt zeker al 20 keer per week besteld. Volgens medewerker Abdel zal het niet meer lang duren voordat de discodel toch op het menu komt.