Nieuws/Binnenland
436857
Binnenland

'Opheldering kentekenparkeren’

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam moet uitleg geven over de uitspraak van de Hoge Raad over het kentekenparkeren. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de VVD en Partij voor de Dieren in de Maasstad.

De Hoge Raad bepaalde recent naar aanleiding van een Amsterdams incident dat het definitief niet nodig is om een juist kenteken in te voeren bij betaald parkeren.

De twee fracties in Rotterdam willen onder andere weten of het stadsbestuur extra inzet van Stadsbeheer voorziet als het ‘Rotterdamse parkeerbeleid in overeenstemming wordt gebracht met het oordeel van de Hoge Raad'.

De gemeente heeft inmiddels laten weten dat de uitspraak geen gevolgen heeft voor de situatie van Rotterdam. ,,De werkwijze die de gemeente al vanaf de invoering van het kentekenparkeren hanteert, past binnen de uitspraak van de Hoge Raad”, aldus een woordvoerster.

Volgens burgerrechtenorganisatie Privacy First, die fel gekant is tegen kentekenparkeren, gaat de uitspraak wel degelijk op voor Rotterdam. Woordvoerder Bas Filippini noemt de houding van de Maasstad 'verbijsterend’.