Nieuws/Binnenland
437567
Binnenland

Kinderen massaal onwel na schoolzwemmen

den haag - Vijf kinderen en drie leerkrachten van de Haagse basisschool Het Galjoen zijn naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze na een zwemles onwel raakten. In totaal kampten zo’n 40 kinderen met klachten van misselijkheid en hoofdpijn.

Dat meldt Brandweer Haaglanden. De kinderen uit groep vier en vijf waren dinsdagmiddag wezen schoolzwemmen bij zwembad De Houtzagerij aan de Hobbemastraat. Eénmaal op school voelden ze zich ziek worden en werden de hulpdiensten gealarmeerd, die in groten getale uitrukten. Uit voorzorg werd de school ontruimd en de ouders gewaarschuwd.

De kinderen hadden vooral last van misselijkheid en braken. De brandweer verrichtte verschillende metingen om de oorzaak te achterhalen. Dat is nog niet gelukt. Zowel bij het zwembad als in school werden geen afwijkende waarden gemeten, waarna de bus onder de loep werd genomen.

,We hebben ouders zoveel mogelijk informatie gegeven. Ze kunnen ook de dokter bellen mocht er toch nog iets zijn met hun kind. Er was behoorlijke paniek op de school. Dit zal ook zeker effect hebben gehad op de scholieren'', aldus de brandweer.