Nieuws/Buitenland
437766291
Buitenland

Lichaam gevonden in Peru, mogelijk van Belgische Natacha (28)

De 28-jarige Natacha de Crombrugghe verdween op 24 januari

De 28-jarige Natacha de Crombrugghe verdween op 24 januari

Acht maanden na haar verdwijning in Peru zouden vissers het lichaam van de Belgische Natacha de Crombrugghe (28) hebben gevonden in de provincie Caylloma. Volgens de lokale autoriteiten zou ze mogelijk meegesleurd zijn door de Colca-rivier. Een autopsie moet de identiteit duidelijk maken.

De 28-jarige Natacha de Crombrugghe verdween op 24 januari

De 28-jarige Natacha de Crombrugghe verdween op 24 januari

Het lichaam werd gevonden in het district Huambo, in de provincie Caylloma. Volgens Peruviaanse media zou uit het voorlopige politierapport blijken dat het om de sinds 24 januari vermiste toeriste Natacha de Crombrugghe gaat. Maar het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken wil dat nog niet bevestigen.

Het waren vissers van de Puente Chocó-vereniging die de gruwelijke vondst deze week deden. Het lichaam verkeerde in een vergevorderde staat van ontbinding. Het slachtoffer lag tussen twee stenen en had blond haar, schrijft lokale media.

De Belgische Natacha de Crombrugghe was aan het rondtrekken in Peru. Ze liet een rugzak achter in haar hotelkamer in Cabanaconde, een klein dorpje op een hoogte van meer dan 3.000 meter in de Peruaanse Andes, toen ze op 24 januari vroeg in de ochtend vertrok naar de kloof van Colca. Een tocht die niet zonder gevaren was, zeker zonder gids.

Toen ze niet terugkeerde, werd er wekenlang naar haar gezocht door politie, berggidsen en vrijwilligers. Ook haar ouders en Belgische speurders trokken naar Peru om te helpen zoeken, maar ze vonden niks. Mogelijk zorgen de resultaten van de autopsie nu voor een doorbraak.