Nieuws/Binnenland
438032
Binnenland

'Treinreizigers: verzamel bewijs tegen NS'

AMSTERDAM - Treinreizigers moeten foto's gaan maken van overvolle treinen. Met die oproep komt de organisatie ConsumentenClaim, die zo bewijsmateriaal wil verzamelen voor een mogelijke rechtszaak tegen de NS.

De organisatie riep de NS eerder op reizigers een groot deel van de reiskosten terug te betalen als ze last hebben gehad van overvolle treinen. De vervoerder zou onvoldoende maatregelen hebben genomen om een materieeltekort te voorkomen. De NS liet toen weten niet in te gaan op de eis om een financiële vergoeding.

Foto’s

ConsumentenClaim vraagt reizigers daarom om de komende twee weken foto's aan te leveren van drukte in de treinen. ,,Door middel van aanééngesloten reeksen foto’s kan worden aangetoond dat het niet sporadisch druk is in de trein, maar dat het om een structureel probleem gaat. '', aldus de organisatie.

Het is nog onduidelijk of het tot een rechtszaak komt. De NS heeft aangegeven met ConsumentenClaim in overleg te willen blijven.

Op de Facebookpagina van ConsumentenClaim stromen foto’s van overvolle treinen inmiddels massaal binnen: (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Oproep treinreizigers! Upload via de website of onderaan dit bericht de foto's van de (overvolle) treinen! www.consumentenclaim.nl/nsclaimGeplaatst door ConsumentenClaim op  zondag 6 maart 2016