Nieuws/Binnenland

The Bodyguard afgelast wegens asbest

UTRECHT - De musical The Bodyguard, waarin Romy Monteiro de hoofdrol speelt, is donderdagavond afgelast. In het Beatrix Theater in Utrecht, waar de productie van Stage Entertainment speelt, is asbest gevonden. Het publiek heeft geen gevaar gelopen, laat de organisatie weten via Twitter. Het publiek werd pas vlak voor tijd ingelicht.

„Tijdens regulier onderzoek in het Beatrix Theater in Utrecht zijn er in het plafond van het backstagegedeelte - in het gedeelte waar het publiek of acteurs niet komen - geringe sporen van asbestverschijnselen aangetroffen. Er is geen direct risico, maar uit voorzorg en voor verder onderzoek zal de voorstelling van The Bodyguard vanavond niet door kunnen gaan”, laat Stage Entertainment weten aan De Telegraaf.

Mensen die een kaartje voor de voorstelling hadden gekocht worden benaderd om hun ticket om te boeken. De show is avond aan avond uitverkocht, donderdagavond werden 1550 mensen naar huis gestuurd. Joop van den Ende en Albert Verlinde, de twee directeuren van Stage Entertainment, hakten uiteindelijk de knoop door en gelasten de show af. Ze wilden geen risico nemen. Vrijdagochtend wordt vastgesteld of de van asbest verdachte stofjes ook daadwerkelijk asbest bevatten.

Stage Entertainment is geen eigenaar van het Beatrix Theater, dat is De Jaarbeurs. Het theaterproductiebedrijf least het gebouw van de eigenaar.

Lees meer over