Nieuws/Binnenland
439254969
Binnenland

Aanrijding bus met 70 kinderen en auto op A58

OIRSCHOT - De zeventig kinderen van zes tot met twaalf jaar en hun begeleiders die met een touringcar een ongeluk kregen op de A58 bij Oirschot, zijn in een andere bus gestapt en hebben de plaats van het ongeval kunnen verlaten. Dat maakte de politie woensdagavond bekend.

De Belgische touringcar was woensdagmiddag in botsing gekomen met vier personenauto's. Er was sprake van een kettingbotsing, waarbij de bus het achterste voertuig was. Een traumahelikopter ging ter plaatse. Een bestuurder van een personenauto was bekneld geraakt en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Lichte verwondingen van inzittenden van andere voertuigen werden ter plekke behandeld.

Wegens het ongeluk werd de A58 afgesloten tussen knooppunt De Baars en Oirschot. De file achter het ongeval is bijna helemaal weg. Naar verwachting zou de afsluiting nog tot woensdagavond 21.00 uur duren. Op de andere weghelft stond aan het begin van de avond nog een kijkersfile van zo’n 8 kilometer. De politie schreef meerdere bonnen uit voor filmende automobilisten in die file.