Nieuws/Buitenland
439549593
Buitenland

Aanhang woedend

Kritiek op BLM-oprichter om aankoop villa in rijke blanke buurt

Los Angeles - Patrisse Cullors, medeoprichter van de Black Lives Matter-beweging, heeft zich de woede van de BLM-aanhang op de hals gehaald nu blijkt dat ze miljoenen dollars in vastgoed heeft zitten.

De zelfbenoemde marxist heeft een prijzig optrekje gekocht in Los Angeles. Cullors zou 1,4 miljoen dollar hebben neergeteld voor de villa in de wijk Topanga Canyon, waar, zo schrijft the Daily Mail, 88 procent van de bewoners een blanke huidskleur heeft.

Op Twitter wordt verontwaardigd gereageerd op de keuze van de activiste om een paleisje in een rijke ’witte’ buurt aan te schaffen. Haar wordt zowel door linkse als rechtse activisten verweten een oplichter te zijn.

Bahama’s

BLM kreeg vorig jaar 90 miljoen dollar aan donaties, meldde de organisatie eerder aan persbureau AP. Hoeveel salaris medeoprichtster Cullors ontvangt, is niet duidelijk.

Naast het huis in Topanga Canyon bezitten Cullors en haar partner Janaya Khan drie andere huizen in Los Angeles. Ook was ze op zoek naar een stulpje in een resort op de Bahama’s, waar beroemdheden als Tiger Woods en Justin Timberlake een huis hebben, meldt the Sun. Naast haar werk als activist is Cullors lerares aan het Prescott College in Arizona en staat ze onder contract bij tv- en filmgigant Warner Brothers. Zelf heeft de frontvrouw van Black Lives Matter nog niet gereageerd op de kwestie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo