Nieuws
439573
Nieuws

Genee tekent live op tv nieuw RTL-contract

Wilfred Genee is ook de komende twee jaar te zien als presentator bij RTL. Zenderdirecteur Marco Louwerens van RTL7 verraste Wilfred maandagavond in zijn talkshow Voetbal Inside om hem een nieuw contract tot en met 2018 onder de neus te drukken en te laten tekenen. Wilfred kreeg er ook een cadeautje bij, een straatnaambord met de naam Geneeplein.

Het is de eerste keer dat een presentator live op Nederlandse televisie zijn contract tekent. Wilfred tekende niet alleen voor de verlenging van zijn contract, hij krijgt ook een nieuw programma Matchwinner. De voetbalquiz is vanaf maandag 11 april om 22.00 uur te zien bij RTL7. In Matchwinner maken kandidaten met hun voetbalkennis kans op een bedrag van 10.000 euro voor zichzelf en voor hun voetbalvereniging.

''Een sterke act'', reageerde Johan Derksen. ''Je kon nu moeilijk weigeren'', zei tafelgenoot René van der Gijp. ''Dit is het belangrijkste programma van de zender en er is geen andere presentator dan Wilfred die dit kan'', zei Derksen, waarop Hans Kraay jr. alleen maar zuurder ging kijken. ''Ik heb geleerd van mijn vrouw nooit nagemaakt blij te kijken'', antwoordde Kraay jr.

Louwerens is blij dat Genee aan boord blijft. “De afgelopen maanden hebben we intensief met elkaar overlegd over het contract. Voor Wilfred was het belangrijk dat er meer persoonlijke inbreng mogelijk zou zijn. Daar zijn we goed uitgekomen”, aldus Louwerens. Genee: "Met het nieuwe contract krijg ik de mogelijkheid programma’s te maken met meer persoonlijke inbreng. Dat krijg ik bijvoorbeeld met het nieuwe interviewprogramma Wat Gaat Er Nu Door Je Heen. Met Matchwinner ga ik weer een hele andere kant op en verbreden we de voetbalkennis van Nederland zowel op tv als via de gelijknamige app”.