Nieuws/Binnenland
439582
Binnenland

Vader doodgeslagen Tom hoopt op antwoorden

ASSEN - Met de aanhouding van een 29-jarige man uit Schiedam voor betrokkenheid bij de dood van Tom de Munter uit Assen, neemt de hoop bij de vader van het slachtoffer toe dat hij eindelijk antwoorden gaat krijgen op al zijn vragen. ,,Hopelijk kunnen we dit inktzwarte hoofdstuk straks afsluiten en weer een beetje gewoon gaan leven”, zegt vader Ad de Munter.

Zijn zoon Tom (24) bezocht op 26 juni vorig jaar de feesten rondom de TT van Assen. Die zaterdagnacht kreeg hij ruzie met een man, die zonder aanleiding een vriendin van De Munter over haar hoofd aaide. Vlak na die aanvaring werd de motorsportliefhebber in de Groningerstraat mishandeld en viel hij achterover op de grond.

De Munter raakte in coma. Enkele dagen na de mishandeling overleed hij. De recherche doet al maanden onderzoek naar de fatale klap. In de Groningerstraat hangen geen bewakingscamera’s, maar elders in Assen werden wel beelden geschoten. Ook kreeg de politie belangrijke tips van getuigen. Het onderzoek richtte zich de afgelopen tijd op een vriendengroep uit de buurt van Rotterdam, die veelvuldig “Wij zijn hooligans uit 010” geroepen zou hebben.

Verhoord

Opsporing Verzocht besteedde verschillende malen aandacht aan de zaak. ,,Ons onderzoek en de vele tips die we kregen, hebben ons naar de verdachte in Schiedam geleid”, stelt een zegsman van de politie. Hij wordt de komende dagen uitgebreid verhoord. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij poging zware mishandeling met de dood tot gevolg.

De vader van Tom, Ad de Munter, had maandagmiddag nog niet gesproken met de familierechercheur van de politie. ,,Daarom wil ik niet te ver vooruit lopen op deze aanhouding. Ik wil eerst weten wat er precies aan de gang is nu”, zegt hij vanuit zijn woning in Assen. Later deze week spreekt hij met de politie.

,,Uiteraard neemt de hoop nu toe dat we antwoorden krijgen. Wat is er precies gebeurd die nacht en vooral: waarom is dit zo gegaan?”, legt De Munter uit. Ook wil hij weten waarom de verdachte zo lang gezwegen heeft. Eerder deed de vader samen met de moeder van Tom tevergeefs een emotionele oproep aan de dader om zichzelf te melden.