Nieuws
439617
Nieuws

NIEUWS

Horrorvondst op spookzeiljacht

SCHOKKENDE FOTO Op de Filippijnen hebben vissers aan boord van een ronddrijvend zeiljacht een afschuwelijke vondst gedaan. Zij troffen in de kajuit het gemummificeerde lijk van een Duitse solozeiler aan. Let op: schokkende beelden!

Het zeiljacht, dat met een gebroken mast voor de kust van het Filippijnse eiland Mindanao ronddreef, bleek al zeven jaar vermist. In 2009 werd opgegeven dat de ervaren Duitse zeiler Manfred Bajorat zich niet meer had gemeld.

Aan boord werd duidelijk dat het jacht in een zware storm verzeild was geraakt. Door de hele kajuit lagen matrassen, conservenblikken en oude fotoalbums. Volgens Bild zat de dode schipper bij de marifoon aan de navigatietafel.

 

Bajorat was in 2008 op wereldreis gegaan, samen met zijn 53-jarige echtgenote Claudia. Volgens berichten in de Duitse pers had de vrouw op het Caraibische eiland Martinique zelfmoord gepleegd. Onduidelijk is wat de destijds 58 jarige Duitser na haar dood is gaan doen.

Zes jaar later werd het gemummificeerde lichaam van Bajorat aangetroffen. Het is onduidelijk hoe lang de zeiler al dood was. Mummificatie is mogelijk door de combinatie van hoge temperaturen, zeewind en extreem droge lucht. De Filippijnse politie onderzoekt het jacht als plaats delict.

Bron: Bild.de