Nieuws/Binnenland
439618
Binnenland

Steun voor bestolen echtpaar met zieke hond

DELFT - Dierenliefhebbers uit het hele land hebben zich het lot aangetrokken van het echtpaar Conrad uit Delft dat zaterdag is bestolen van het crematiegeld voor hun ernstig zieke hond Daisy.

Nadat de Telegraaf zaterdagavond gewag maakte van het drama, bleven de reacties binnenstromen. Veel mensen zijn zo geschokt, dat ze zelf in actie zijn komen. Inmiddels zijn er talloze spontane inzamelingsacties gestart en diverse dierencrematoria hebben zich al bereid verklaard de uitvaart te betalen. ,,Het is hartverwarmend. Een beloning na alle narigheid”, reageert Joke Conrad (67).

Joke en haar man Lex werden zaterdag bestolen door twee oplichtsters, die met een smoes binnen wisten te komen. Terwijl de ene verdachte de vrouw des huizes aan de praat hield, plunderde de andere in de slaapkamer, waar haar man op dat moment lag te slapen, haar handtas. Hierin zat 2700 euro, bestemd voor de verzorging en uitvaart van hun 8-jarige Herdershond. Voordat de vrouw doorhad wat er was gebeurd, waren de twee verdwenen. ,,Ze zijn uiterst doortrapt te werk gegaan. Een dag eerder hebben ze mijn man al als slachtoffer uitgekozen. Hij is heel slecht ter been en werd op straat door hen aangesproken”, aldus de Delftse, die normaal ‘nooit zomaar iemand binnenlaat’.

Het ontroostbare echtpaar hoopt dat het gewiekste duo snel wordt gepakt. ,,Ik wil niet dat anderen dit ook overkomt”.

De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar twee vrouwen met een licht getint uiterlijk, mogelijk Marokkaans. De een is ongeveer 30 jaar oud, de ander rond de 40. Beide vrouwen waren tussen de 1.55 en 1.65 meter lang. De jongste had een slank postuur en een smal gezicht. De oudere van de twee was dikker en had een bol gezicht.

De Stichting Mens & Dier uit Wassenaar heeft inmiddels de coördinatie van de inzameling op zich genomen.