Nieuws/Buitenland
439621
Buitenland

Vrouw met afgehakt kinderhoofd opgepakt

MOSKOU - De politie in Moskou heeft maandagmorgen een vrouw opgepakt die, geheel gekleed in het zwart en volgens omstanders “Allahoe Akbar!” roepend bij een metrostation stond te zwaaien met een afgehakt kinderhoofdje.

“De vrouw verkeerde duidelijke in een ‘niet adequate’ toestand,” zegt Julia Ivanova van de Moskouse politie. “Ze is direct naar haar arrestatie onderworpen aan juridisch-psychiatrisch onderzoek, om vast te stellen of ze wel beseft wat ze heeft gedaan. “

De dader is volgens justitie afkomstig uit één van de voormalige Sovjet-Republieken in Midden-Azië. In Rusland wonen naar schatting 26 miljoen moslims, op een bevolking van 140 miljoen.

Behalve dat de vrouw volgens ’Allahoe akbar’ riep dreigde ze zichzelf bij metrostation Oktjabrskoje Pole op te blazen. Maar er werden later geen explosieven gevonden.

Het slachtoffer, een kleuter van tussen de drie en vier jaar oude, zou door de vrouw zijn vermoord, waarna ze haar flat aan de Volksopstand-straat in de brand stak en de straat opliep. Het is nog niet bevestigd of het slachtoffer een jongetje of een meisje is.

Op internet zijn verschillende schokkende video’s opgedoken waarop te zien is hoe de vrouw rondloopt met het afgehakte kinderhoofd. De authenticiteit van deze beelden is echter nog niet vastgesteld.

Metro v Moskvě uzavřeno: Žena v černém drží uříznutou hlavu dítěte! https://t.co/wFlGSa22zK #moskva #moscow pic.twitter.com/mLNUH8mmF4— TN.cz - zprávy (@TNcz_zpravy) February 29, 2016