Nieuws
439628
Nieuws

Simone Voolstra (36): “Ze konden geen enkele zaadcel vinden”

De man van Simone is onvruchtbaar. Na jaren van onderzoek hebben ze hun kinderwens opgegeven. Maar het nieuws over de methode waarbij zonder zaad toch een kind verwekt kan worden, doet de hoop weer oplaaien.

“Heel lang lagen mijn man en ik te fantaseren nadat we hadden gevreeën: stel dat ik nou toch zwanger ben… Hoe gingen we het onze ouders vertellen? Welke naam zouden we ons kindje geven?"

Simone en Michaël kregen zeven jaar geleden een relatie en hadden allebei een sterke kinderwens. “Het voelde zo goed tussen ons dat we al na drie maanden besloten: we gaan ervoor. Ik had het altijd over kinderen. Dacht er gek genoeg niet aan dat het misschien wel nooit zou lukken.”

Na driekwart jaar proberen, zonder succes, ging het koppel naar de dokter. “Uit een test bleek dat ze geen enkele zaadcel konden vinden in het sperma van mijn man. Dat kwam hard aan… Michaël kreeg een TESE-behandeling waarbij ze een bal opensnijden op zoek naar zaadcellen die wellicht werden geblokkeerd. Ze vonden niets...”

Meer lezen?