Nieuws/Buitenland
439647
Buitenland

82 mensen gered uit ingesneeuwd bergstation

MADRID - Een groep van 82 wandelaars is maandag uit een ingesneeuwd bergstation van de Sierra de Guadarrama in Centraal-Spanje gered.

Volgens de politie zaten de wandelaars, onder wie vijftien kinderen, op 1800 meter hoogte vast omdat de kabelbaan door de hevige sneeuwval niet werkte.

Brandweerlieden en reddingseenheden van de politie maakten het met anderhalve meter sneeuw bedekte station vrij en brachten de onfortuinlijke wandelaars in veiligheid. Niemand raakte gewond.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zei geen aanwijzingen te hebben dat onder de toeristen ook Nederlanders zijn.

In het noorden van Spanje werd een tiental bergpassen gesloten na de hevige sneeuwval op maandag. Het koufront trekt zich echter geleidelijk terug. Dat had het noorden van het land sinds het weekend in een stevige greep. Zondag werden nog twee vrouwen dood aangetroffen in het oosten van Spanje. Die waren tijdens een wandeling in de buurt van het stadje Morella waarschijnlijk de weg kwijtgeraakt.