Nieuws
439662
Nieuws

Leonardo DiCaprio: Neem je moeder lekker mee!

Lieve Leo (excusez moi, sinds de Titanic denk ik dat ik je ken). Vannacht was daar eindelijk dat moment waarin je dat felbegeerde gouden beeldje in je handen kreeg gedrukt. Toch is dat niet eens het gesprek van de dag. Dat gaat namelijk over de trotse vrouw aan je arm; je moeder aan wie je duidelijk de appetijtelijke genen te danken hebt.

Lieve Leo, ik wil je bij deze feliciteren met je nieuwste aanwinst voor boven de open haard. Je kunt waarschijnlijk menig villa vullen met al je beeldjes (ah, vandaar je vele optrekjes), maar deze variant had je nog niet. Het werd potverdorie ook weleens tijd, vind je niet? Laten we eerlijk wezen: na zes nominaties en nul overwinningen, verliest zelfs de meest eervolle vermelding toch een keer z’n glans. Dan wil je eens winnen ook.

Ik zal het dan ook meteen eerlijk toegeven: ik leefde vannacht (en de afgelopen weken) met je mee. Ik hoopte echt dat je deze keer niet met lege handen naar huis zou gaan. Je begrijpt misschien wel dat ik mezelf onmogelijk een vreugdedansje kon onthouden, toen het moment eindelijk daar was.

Oscarwaardig

Kijk, aan mij heeft het niet gelegen dat je niet eerder voor je acteertalent werd beloond. Van mij had je die Oscar achttien jaar geleden als Jack wel mogen pakken. Zo was het bedrijven van de liefde met Kate Winslet op een zinkend schip best Oscarwaardig te noemen. Lief trouwens, dat Kate zo emotioneel reageerde toen jij je bedankwoordje deed.

Kate was misschien jouw vrouw op de rode loper; de vrouw van de avond was toch echt je moeder. Wat een prachtvrouw is dat! En wat zal ze trots op je zijn. Ik kan haar geen ongelijk geven. Ze heeft natuurlijk niet zomaar een kind van het mannelijk geslacht op de aarde gezet.

Lees verder