Nieuws
439735
Nieuws

Doodzieke Stefanie heeft nog maar een wens: trouwen

Begin januari krijgt Stefanie Coolen (28) een bericht dat haar leven voorgoed verandert: ze heeft baarmoederhalskanker en zal niet meer genezen. Met nog maar een paar maanden te leven, heeft ze nog één laatste wens: trouwen met het grote liefde Rob.

Tussen de oren

Al vanaf haar 26e kwakkelt Stefanie met haar gezondheid, maar ondanks tientallen onderzoeken blijft een diagnose uit. “Artsen konden niets vinden. Het zou tussen mijn oren zitten, werd zelfs meerdere malen gezegd. Woest werd ik van die uitspraken. Hoezo tussen mijn oren? Ik had elke dag pijn!”

Als in september 2014 de diagnose baarmoederhalskanker wordt gesteld, is Stefanie opgelucht. “Dat klinkt misschien vreemd, maar hiermee kwam er eindelijk een einde aan maanden van onzekerheid. Nu wist ik tenminste wat er aan de hand was en kon ik behandeld worden.”

Bekijk de foto's hier.

Medische mallemolen

“Tegelijkertijd was het ook een enorme klap in mijn gezicht. Ik stond aan het begin van mijn jonge leven, had zoveel mooie toekomstplannen en nu? Nu had ik kanker. Wat zou er gebeuren?" 

"Toch had ik niet echt tijd om stil te staan bij mijn verdriet. Ik belandde direct in de medische mallemolen en moest door.”

“Het gekke is dat ik op dat moment ook niets liever wilde. Aangezien artsen kans zagen op genezing, wilde ik het liefst meteen beginnen met de behandelingen. Ik wilde zo snel mogelijk genezen en weer genieten van mijn leven samen met mijn partner Rob.”

Verwoestende bericht

Een half jaar van intensieve chemo en bestraling volgt. Hoewel de eerst uitslag positief is, vertellen de scans een paar maanden later toch iets anders. “Samen met Rob reed ik naar het ziekenhuis voor de uitslag. De zenuwen gierden door mijn lijf. Alle scenario’s spookten op dat moment door mijn hoofd, maar toch had ik diep van binnen wel het gevoel dat het goed zat. Ik zou beter worden!”

Helaas krijgt Stefanie op 21 januari 2016 toch het bericht dat ze vreesde... Lees verder op VROUW.nl.