Nieuws/Buitenland
439746
Buitenland

Ontruiming 'jungle' Calais begonnen

CALAIS - De Franse politie is maandag met 55 voertuigen naar de 'jungle' van Calais getrokken om een deel ervan te ontruimen. Met de jungle worden de provisorische nederzettingen bedoeld van migranten die via Calais naar Engeland willen gaan. Er is aan het begin van de politieactie al een aanhouding verricht, meldde de nieuwssite France Info.

De ontruiming zou een week geleden beginnen, maar liep vertraging op door klachten van migranten en verenigingen tegen het besluit tot ontruiming. De rechter in Lille wees die bezwaren donderdag af.

De politie heeft de bewoners in het zuidelijke deel van de kampementen gezegd te vertrekken, bijvoorbeeld naar de opvang die voor hen in de vorm van een containerkamp is opgezet. Als ze weigeren te gaan, wordt geweld gebruikt, aldus de politie. Slopers staan klaar voor verwijdering van de provisorische bouwwerken.

Destruction teams at work in Calais refugee camp @GoodChanceCal #RefugeeCrisis pic.twitter.com/xUtvUGyGVw— Rowan Farrell (@Rowan_Farrell) February 29, 2016

#France: 55 police vans have arrived to #Calais jungle to start #migrant camp dismantlement https://t.co/Vk2gfUvnjR pic.twitter.com/RpozleNEg8— José Miguel Sardo (@jmsardo) February 29, 2016