Nieuws/Binnenland
439753
Binnenland

IK EN MIJN BOOTJE

Niet om mee te patsen

Niels van Saase is dol op boten. Naast zijn studie is hij vrijwel altijd op of rond boten te vinden. Maar zijn liefde gaat vooral uit naar een oude Chris*Craft uit 1947.

"Eigenlijk ben ik vooral gek op grote motoren", zegt Niels van Saase (21) uit Sassenheim. Hij kijkt verlekkerd naar de knalblauwe zescilinder in de oude houten Chris*Craft  en  je ziet hem wegdromen.

De student economie en bedrijfskunde aan de UvA ging al vanaf de kleuterleeftijd met zijn ouders het water op. Op zijn vijftiende trok Niels de stoute schoenen aan en vroeg aan Alex Omtzigt, de importeur van het legendarische Amerikaanse merk Chris*Craft, of deze een baantje voor hem had. Hij mocht er aan de gang als schoonmaker van bootjes. Zo groeide in de loop der jaren zijn liefde voor mooie snelle boten.

"Nu help ik regelmatig in de verkoop en doe ik proefvaarten met potentiele klanten. Deze Chris*Craft is van 1947 en je ziet meteen wat deze boten zo mooi maakt. Dit is niet een boot om mee te patsen, maar wel een waarvoor mensen hun hoofd omdraaien. Ze zijn stoer, en elk detail is prachtig afgewerkt. En met zo'n originele Chris*Craft Marine motor er in, dat is echt smullen.

Zelf heb ik een aluminium Quicksilver met een 50 pk tweetakt. Heel praktisch en heel snel. Maar toch droom ik graag van het varen met zo'n schitterende klassieker als deze. Die uitstraling van het merk is echt onbetaalbaar."

Ook in deze rubriek? Stuur een email ovv Ik en Mijn Bootje naar lifestyle@telegraaf.nl.