Nieuws
439791
Nieuws

In het nieuws

Hoera voor het schrikkelkind!

Voor Marcia van 't Hof, Lianne van den Brink, Julie Bos en Selena Beucker begint vandaag feestelijk. Ze zijn jarig. Marcia is 44 jaar geleden geboren en wordt 11, Lianne zag 24 jaar geleden het levenslicht en wordt 6, Julie zit op de basisschool terwijl ze eigenlijk pas 2 is en Selena opende 4 jaar geleden voor het eerst haar oogjes, maar mag vandaag één kaarjes uitblazen. Alle vier zijn het namelijk schrikkelkinderen (geboren op schrikkeldag 29 februari).

Marcia: "Ik weet niet beter dan dat ik op deze dag jarig ben. Maar als ik het aan anderen vertel, vinden ze het altijd leuk en bijzonder. Zelf heb ik de datum nooit bijzonder gevonden. Ook als kind niet. Mijn klasgenoten vonden het interessant en die aandacht vond ik wel leuk."

Hoewel ze zich wel extra jarig voelt vandaag, gaat ze niets speciaals doen om het te vieren. "Je wordt toch ouder, dus hecht er minder waarde aan. Ik ga gewoon lekker uit eten met mijn man en twee kinderen."

Plagen

Die zien haar geboortedag als uitgelezen kans om haar te plagen. "Toen ik ze op een gegeven moment moest uitleggen dat mama niet elk jaar jarig is, vonden ze het erg grappig. Mijn zoon is nu 11 en herinnert me er regelmatig aan: 'nog even mam, en dan haal ik je in!' Dat is dus eigenlijk al zo na zijn volgende verjaardag."

Lees het verhaal van de 8-jarige (of was het nou 2-jarige...) Lianne hier!