Nieuws
439794
Nieuws

In het nieuws

En dan krijg je te horen dat je dochter niet lang meer te leven heeft

De dood van het Turkse meisje Bade (4) ontroerde heel Nederland. Ze verloor de strijd tegen leukemie. Een schrale troost was dat veel meer mensen zich opgaven als stamceldonor. Dorenda Peeters (48) verloor haar dochter Melanie (17) aan leukemie en hoopt ook dat er nog veel meer donoren bij komen.

“Onze dochter Melanie is 19 oktober vorig jaar overleden aan leukemie,” vertelt Dorenda. In 2013 gingen zij en haar man met een zieke Melanie naar de dokter. “Ze had allerlei vage klachten. Zo had ze bloedpuntjes op haar benen, was ze erg moe en erg bleek in haar gezicht.”

Er werd bloed afgenomen en een arts schreef iets op een formulier. “Ik begreep niet wat er stond, maar tussen de regels door had ik wel in de gaten dat het ernstig mis was.”

Telefoon

Eenmaal thuis probeerde Dorenda er vooral niet al te veel aan te denken. Melanie kwam uit school gefietst en plofte meteen vermoeid op de bank. Ze had deze keer langer over de fietstocht gedaan dan normaal. “Ineens ging diezelfde middag de telefoon. De huisarts was enorm geschrokken. Bloedplaatsjes van negen, terwijl je als gezond mens bloedplaatjes van boven de tweehonderd hebt. We moesten meteen naar het ziekenhuis.”

Lees het hele interview hier.