Nieuws
439795
Nieuws

Wat Hij Vindt

Lieve vrouwen, ik heb zojuist jullie grootste geheim ontdekt!

Oké, ik ben geschokt. Jullie slimme vrouwen. Stelletje uitgekookt vogels dat jullie d’r zijn! Met jullie ingenomen glimlachen, jullie zwierige loopjes, de vrolijke vormen en mooie lieve woordjes. Het is allemaal één grote camouflage!

Nu begrijp ik ook waarom mannen bekendstaan als dé grootste vreemdgangers. Dat hebben jullie natuurlijk versierd, als dekmantel.

Hoe ik hierbij kom? Ik sprak gisteren uitgebreid met een andere Patrick. Namelijk de bioloog en deskundige op het gebied van sociaal oergedrag Patrick van Veen. Patrick bestudeert apen en is, als lid van een team wetenschappers, menselijke kandidaten gaan koppelen op basis van geur, DNA en dominantie. Want dat zijn de drie criteria waarop ieder van ons zijn partner kiest.

Vanaf komende week is hij daarom op RTL te zien in het programma Married at first sight van Peter van der Vorst. In dat programma trouwen door de wetenschap gematchte mensen met elkaar, meteen nadat ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Kun je het je voorstellen? ‘Hoi, ik heet Leo, trouwen?’ ‘Hè ja, leuk!’

En weet je wat die Patrick me vertelde?! Dat vele vele onderzoeken, recent en langer terug, heel eenduidig aantonen dat maar liefst negen procent van alle mensen in noordelijk Europa (het gebied waar Nederland dus onder valt)  – NEGEN, NEUF, NINE, NUEN, NUEVE, NIO procent – van alle mensen een andere biologische vader heeft dan-ie denkt dat-ie heeft.

Oftewel, de moeders van minstens een op de 10 tot 12 mensen in ons land hebben op het moment dat ze vruchtbaar waren buiten de pot gepiest en geshopt voor beter genetisch materiaal dan ze thuis op de bank hadden zitten. Van iedere tien mensen die wij kennen op het werk, op school, bij de kaartclub of op sport is er telkens één verwekt in een geheim moment. Willens en wetens. Met voorbedachte rade.

Lees verder op VROUW.nl.