Nieuws/Opmerkelijk
439926
Opmerkelijk

Afghaanse Messi-fan eindelijk Argentijns shirt

KABUL - Eindelijk is het zo ver voor de kleine Afghaanse fan die beroemd werd om zijn handgemaakte voetbalshirt van het Argentijns voetbalelftal. In Kabul, de hoofdstad van Afghanistan, heeft Murtaza Ahmadi (5) een echt Argentijns voetbalshirt mét handtekening van Lionel Messi gekregen.

Via Unicef, waar Messi ambassadeur van is, heeft hij de cadeaus van de Argentijnse aanvaller ontvangen. Naast een gesigneerd shirt met rugnummer 10, heeft Unicef namens Messi ook een gesigneerde voetbal gegeven. Hij ondertekende het shirt met ’Con mucho cariño, Leo’, oftewel: ’Met veel liefs, Leo’.

De oudere broer van Murtaza maakte begin dit jaar een geïmproviseerd Argentijnse shirt van een plastic zak met blauwe en witte strepen. Met een marker zette hij nummer 10 erop en de naam ’Messi’. De foto is in januari over de hele wereld gedeeld. Sindsdien is alles in het werk gesteld om een ontmoeting te regelen voor de jongen met Lionel Messi. Helaas is daar tot zover bekend nog geen sprake van geweest.

Murtaza has the real thing now! #LeoMessi helped make his dream come true & gave him signed jerseys & a football. pic.twitter.com/ls6nUOdaBL— UNICEF Afghanistan (@UNICEFAfg) February 25, 2016