Nieuws/Binnenland
439970
Binnenland

Burgemeester: triest voor de eigenaar en voor omwonenden

Geen slachtoffers ingestort pand Den Bosch

DEN BOSCH - De instorting van een winkelpand aan de Markt in Den Bosch heeft geen slachtoffers gekost. Hondengeleiders zochten tussen het puin naar mensen, maar die werden niet gevonden. Volgens een woordvoerster van de politie zijn de aangrenzende panden aan de Marktzijde daarnaast stabiel.

Rond 23.00 uur stortte door nog onbekende oorzaak zaterdagavond een winkelpand van opticienketen Pearle in. De winkel zou wegens een verbouwing dichtgaan vanaf aanstaande maandag 29 februari tot en met vrijdag 4 maart.

Naast het pand aan de oostkant van de Markt, op de hoek met de Hinthamerstraat, staat een woning waar de beroemde schilder Jeroen Bosch heeft geleefd. Dat huis is volgens de politie stabiel. Over eventuele schade valt verder nog niets te zeggen.

'Triest'

De instorting van het pand aan de markt in den Bosch is triest voor de eigenaar en triest voor omwonenden. Dat zei burgemeester Ton Rombouts in de nacht naar zondag in een eerste reactie. Gelukkig woonden er geen mensen boven de winkel van opticien Pearl op nummer 31 "dus dat is fijn". In het belendende pand is ook geen bovenbewoning, aldus de burgemeester.

Aan de bewoners van nummer 27 is door de brandweer gevraagd hun appartement te verlaten en kunnen volgens Rombouts ook zondag niet terug. Wat de instorting heeft veroorzaakt wordt nog onderzocht.