Nieuws/Binnenland
440155
Binnenland

Eigenaar SuitSupply bedreigd

AMSTERDAM - De eigenaar van SuitSupply is met de dood bedreigd. Fokke de Jong kreeg de bedreigingen binnen naar aanleiding van de nieuwe reclamecampagne van zijn bedrijf, die volgens sommigen ’vrouwonvriendelijk, seksistisch en misselijkmakend’ is.

„Er is wel wat aan de hand in Amsterdam, want wij zijn inmiddels ook al met de dood bedreigd”, vertelt De Jong aan AT5. „Dus als ik dan mag kiezen, dan zou ik liever voor maandverband en onderspuiten kiezen.” Daarmee doelt de eigenaar van het kledingbedrijf op acties die feministen inmiddels hebben uitgevoerd. Verschillende abri’s met posters van SuitSupply in Amsterdam zijn beplakt met maandverband en teksten als ’Ik ben geen speelplaats’, aldus de Amsterdamse stadszender.

’Trotse, sterke vrouw’

De Jong spreekt overigens tegen dat de reclamecampagne seksistisch zou zijn: „Wat ik zie is een hele grote vrouw die als reus is neergezet en mannen die als dwergen, als speelpoppen, van deze vrouw worden afgebeeld. Zij laat deze mannetjes, deze kindertjes, van haar afglijden. Ik vind het een hele trotse, sterke vrouw.”

De Reclame Code Commissie heeft een aantal klachten binnengekregen over de reclamecampagne. Die worden over een week of twee behandeld.