Nieuws/Binnenland
440456
Binnenland

Eis 4 jaar cel voor moordpoging op ex-man

ARNHEM - Tegen een 47-jarige vrouw uit IJsselmuiden is donderdag vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist voor poging tot moord op haar (inmiddels ex-)man. Volgens het Openbaar Ministerie gaf de vrouw de man in november 2014 een injectie met insuline, wat tot zijn dood had kunnen leiden. Ook wordt de vrouw verdacht van het stelen van insuline van haar toenmalige werkgever, een verzorgingshuis.

De IJsselmuidense spoot de insuline 's nachts in toen de man sliep. De dag erna voelde hij zich niet lekker, nog een dag later werd hij helemaal niet wakker. Pas toen belde de vrouw een ambulance. Naar eigen zeggen wilde ze haar man niet ombrengen, maar wilde ze hem rustig houden ,,zodat hij niet kon appen met zijn vriendin", aldus de officier van justitie.

Het OM rekent het haar zwaar aan dat ze door haar beroep de werking van insuline kende en pas 29 uur na het inspuiten iets heeft gedaan om hem te helpen. Behalve voor celstraf pleit het OM ook voor verplichte behandeling van de vrouw.