Nieuws
440480
Nieuws

In het nieuws

'Ik verloor mijn zoon na 36 weken zwangerschap'

Op 17 mei 2015 is Danté Nikolay Loovens geboren. De zoon van Beppy van der Vaart en Ivo Loovens. Het mannetje kwam levenloos ter wereld na een probleemloze zwangerschap van 36 weken.

“In Nederland staat in de wet dat kindjes die levenloos ter wereld komen nooit hebben bestaan”, schrijft Beppy op haar Facebook. De post wordt meer dan 28.000 keer gedeeld.

“Niets is minder waar. Acht maanden lang heeft hij geleefd - in mij. Een uur voor het constateren van zijn overlijden bewoog hij nog in mijn buik. Hij heeft wel degelijk bestaan en is een wezenlijk deel van ons. Hij is drie dagen bij ons geweest, in zijn eigen bedje thuis. Desalniettemin wordt hij, afgezien van een 'akte van levenloos geboren kind' die nodig is voor het regelen van de verplichte uitvaart, nergens erkend als onze zoon. Hij is in geen enkel officieel register opgenomen en staat nergens als onze eerstgeborene vermeld.”

Turbulente periode

Beppy kijkt terug op de turbulente periode: “Op vrijdag 15 mei had ik mijn laatste werkdag. Ik reed naar huis omdat ik een check bij de verloskundige had. Ik was euforisch. Het was een mooie dag, ik had mijn werk goed overgedragen en zou lekker gaan genieten en even vrij zijn van mijn drukke baan.

Mijn vriend was ook bij het onderzoek en samen met de verloskundige keken we naar de baby. Ze kon het hartje niet meer vinden, zei ze. Even daarvoor bewoog de baby nog vrolijk in mijn buik, maar ik vond dat hij er maar raar bij lag. We zijn naar het ziekenhuis gegaan en daar hebben drie mensen naar hem gekeken. De laatste zei: ‘Uw kindje is overleden’. Dan zakt de wereld helemaal onder je vandaan. Alles is ineens anders.” 

Lees verder op VROUW.nl.