Nieuws
440496
Nieuws

Metallica sluit nat Pinkpop af

Na regen komt zonneschijn, of in het geval Pinkpop: Metallica. De Amerikaanse metalrockers begonnen weliswaar twee uur later dan gepland, maar mocht wel haar normale set spelen.

De Amerikanen beloonden daarmee het geduld van de tienduizenden Pinkpoppers die het noodweer hadden uitgezeten op het grote, open veld. Poncho's hielpen niet tegen de regen die maandagavond viel in Landgraaf. Het ergste onweer trok gelukkig over, hoewel er wel sprake was van een blikseminslag op het backstageterrein. Gewonden vielen er niet, volgens burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf.

 

Vuurwerk

Metallica kon dus doen waarvoor het gekomen was. En had moeder natuur niet voor vuurwerk gezorgd, de Amerikanen waren sowieso voorbereid. Het metalcircus streek al eerder neer op Pinkpop en ook nu lieten ze horen en zien waarom deze band tot de grootste ter wereld behoort. Zo gaven ze Pinkpop 2014 wat het verdiende: een daverend slot.

 

Stromae

Eerder de dag maakte ook Stromae al enorme indruk. Ondanks dat de Belg op het 3FM Stage achteraan op het veld was neergezet, wat niet de handigste plaats was gezien zijn populariteit. Het rockgeweld op het Main Stage kwam wat minder tot zijn recht. Totdat Metallica begon dan. Want dat blijft een spektakel op zich.

 

U2 en Coldplay

Met hun slotshow kwam een eind aan een gedenkwaardige editie Pinkpop. Vooral dankzij de Stones uiteraard. Goed nieuws voor volgend jaar: de namen U2 en Coldplay zingen rond. Het zou een compliment zijn dat deze driedaagse verdient.