Nieuws/Opmerkelijk
440503
Opmerkelijk

Pup heeft nacht van zijn leven op politiebureau

Oss - Wijkagent Frans Luijten (37) kwam tussenbeide bij een burenruzie in Oss, die hij maar op één manier vredig kon oplossen: door een puppy van een agressieve man mee naar het bureau te nemen. Dat klinkt wellicht bizar, maar Luijten deelt het bijzondere verhaal over de pup genaamd ’Alles’ in een blog op Facebook.

Luijten kende de bewoners van beide huizen, onder wie de man in kwestie die het absoluut niet op politie heeft. „Hij was vaak onder invloed van alcohol of verdovende middelen, wat hem veranderde in een onredelijk, maar ook oersterk iemand. Hij had echter een grote voorliefde voor honden en voor politiehonden in het speciaal.”

De man had Luijten met zijn politiehond Noppes zien optreden tijdens een demonstratie en zo raakten de twee aan de praat. „Gij bent een goeje wout, met die andere praat ik niet”, zei hij tegen de wijkagent. Sindsdien hadden ze goed contact en kon Luijten de man altijd rustig krijgen. Op de avond van de melding van de burenruzie was dit echter anders. „Hij was behoorlijk onder invloed, zelfs ik kreeg hem niet rustig. Ik probeerde van alles en kon zijn gedrag uiteindelijk doorbreken door naar zijn honden te vragen. Zijn ogen begonnen te stralen. Zijn Mechelse herder had recent acht pups ter wereld gebracht en die liet hij me vol trots zien.”

Daar bleef het echter niet bij. Luijten kreeg een van de pups in zijn armen gedrukt. „Hier wout, deze is voor jou!” De wijkagent kon de pup niet aannemen, dat was immers tegen de regels. Maar de man, nog steeds agressief en onder invloed, stond erop. Uiteindelijk nam hij de pup mee naar het politiebureau, waar hij de nacht van zijn leven had. Daar kreeg de pup de naam ’Alles’, gezien Luijtens politiehond Noppes heet. „De volgende ochtend werd hij keurig om 8 uur opgehaald door de zoon van de gulle gever. Geen enkele politiehond in opleiding heeft in die levensfase stage mogen lopen naast een echte politiehond…” (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

BLOG: Een bijzonder ‘geschenk’ Blogger is Frans Luijten, 37 jaar, heeft 12 jaar bij de politie Oss gewerkt en is nu...Posted by Politie Oss on  Thursday, February 25, 2016