Nieuws/Binnenland
440516
Binnenland

Loterijverlies eist nu weer 160 miljoen

Heerhugowaard - Stichting Loterijverlies eist in hoger beroep een voorschot van 160 miljoen euro van de Staatsloterij. Onlangs werd een voorschot van 10 miljoen euro geëist. Dat wees de rechtbank af. Loterijverlies tekent bij het Haags gerechtshof spoed-appél aan tegen de eerdere uitspraak.

De rechter oordeelde eerder deze maand dat de claim van 10 miljoen euro, bestaande uit kosten die Loterijverlies beweerde te hebben gemaakt, niet goed onderbouwd was. De Staatsloterij toonde tijdens de rechtszaak aan dat veel opgevoerde rekeningen door Loterijverlies betaald waren aan schimmige buitenlandse, vaak aan Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet gelieerde bedrijfjes.

’Misleiding’

In een spoed-appél eist Loterijverlies nu dat de Staatsloterij 160 miljoen euro uitkeert aan de deelnemers. Dit is de helft van de totale claim van 320 miljoen euro. Loterijverlies vindt dat de 194.000 deelnemers daar recht op hebben omdat ze in de periode 2000-2008 zijn misleid door reclame-uitingen van de loterij waarin de winkansen te hoog werden voorgespiegeld. „Het uitroken van onze deelnemers moet nu maar eens afgelopen zijn”, stelt de claimstichting.

Het Haags gerechtshof weet nog niet wanneer de rechtszaak dient.