Nieuws/Binnenland
440528
Binnenland

Ben Saunders veroordeeld tot 180 uur taakstraf

ALKMAAR - Ben Saunders is donderdag door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot 180 uur taakstraf voor het mishandelen van een verkeersregelaar. „Da’s mooi”, was zijn eerste reactie. Het Openbaar Ministerie had 5 maanden cel geëist tegen de zanger. Saunders moet daarnaast een schadevergoeding van ruim 2000 euro aan de verkeersregelaar betalen.

De rechter zei bij de strafoplegging rekening te hebben gehouden met de spijt die Saunders heeft betuigd. Vorig jaar nog zei hij absoluut géén spijt te hebben. En na de uitspraak leek zijn berouw weer als sneeuw voor de zon verdwenen: „De media maakten van een mug een olifant. Vroeger kon je gewoon een klap uitdelen, nu niet meer.” Saunders is vooral blij dat hij kan blijven optreden: „Maar dan wel 's avonds, want overdag heb ik taakstraf.”

Tot zover het oprechte berouw van Ben #Saunders...— Saskia Belleman (@SaskiaBelleman) February 25, 2016

Gespleten gebit

Saunders’ broer Jamie kreeg 1 dag cel en 120 uur taakstraf voor zijn betrokkenheid bij de mishandeling. Die ene dag heeft hij al in voorarrest uitgezeten. Jamie had bovendien nog een voorwaardelijke straf staan, maar de rechtbank acht uitvoering daarvan niet nodig. Het OM had vier maanden cel geëist tegen de broer van Ben.

Vader Saunders is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur. Die is voorwaardelijk omdat hij geen strafblad heeft. Het OM had 180 uur werkstraf tegen Saunders senior geëist.

De mishandeling vond vorig jaar plaats in Hoorn. Ben Saunders mishandelde de verkeersregelaar, nadat die zijn vader had tegengehouden. Volgens de werkgever van de man was hij dermate ernstig toegetakeld dat zijn gebit doormidden was gespleten.

Meer details over de uitspraak leest u in de twittertimeline van rechtbankverslaggever Saskia Belleman.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");