Nieuws
440550
Nieuws

NIEUWS

Prijzenregen NL Superjachten

Bij de uitreiking van de jaarlijkse ShowBoats Design Awards in het Oostenrijkse Kitzbühel hebben de Nederlandse bouwers en ontwerpers van superjachten een ware douche aan prijzen ondergaan. De prijzenregen bevestigt de creatief leidende positie van de Nederlandse jachtbouwers en ontwerpers.

De ShowBoats Design Awards belonen de creatieve talenten achter de mooiste en duurste privé jachten op aarde. Liefst zeven Nederlandse ontwerpen ontvingen een zogenaamde Neptune, ook wel de Oscar van het superjachtontwerp genoemd.  

Zo won de Nederlander Frank Laupman van Omega Yacht Design prijzen voor het exterieur en de styling van het door Heesen gebouwde superjacht Sibelle.

In de categorie Motorjacht boven 500 GT ging het door Feadship gebouwde Savannah er met bijna alle prijzen in die categorie vandoor.

Ook Madame Kate van Amels en Topaz van Holland Jachtbouw werd in Oostenrijk gelauwerd.

De Lifetime achievement Award ging naar ontwerper Frits de Voogt, die veel prijswinnende Feadship superjacht ontwerpen op zijn naam heeft.

De Prijswinnaars op een rijtje:

• Sibelle, gebouwd door  Heesen YachtsPrijs voor Exterior Design & Styling  in de categorie Motor Yacht onder 500GT

• Savannah gebouwd door Feadship Prijs voor Exterior Design & Styling in de categorie Motor Yacht boven 500GTPrijs voor Interior Layout & Design Motor Yacht in de categorie Motor Yacht boven 500GTPrijs voor Holistic Design - Motor Yacht 

• Madame Kate gebouwd door AmelsPrijs voor Naval Architecture – Waterverplaatsend Motor Yacht in de categorie boven 500GT 

• Topaz gebouwd door HJB Prijs voor Naval architecture in de categorie Zeiljacht 

• Frederik ‘Frits’ de Voogt – Lifetime Achievement Award