Nieuws
440554
Nieuws

Aston Martin blijft Groot-Brittannië trouw

GAYDON - De kogel is door de kerk. Aston Martin gaat zijn tweede fabriek in Wales neerzetten. Dat heeft de fabrikant vandaag bekendgemaakt. Het Britse sportwagenmerk was al geruime tijd op zoek naar een geschikte locatie voor productie-uitbreiding en overwoog zelfs een faciliteit in de Verenigde Staten.

De nieuwe fabriek komt in Wales te staan, in St Athan in Glamorgan om precies te zijn. De bouw van de fabriek moet spoedig starten. In 2019 dienen de eerste auto's van de band te rollen. De fabriek zal gebruikt worden voor de bouw van Aston Martins eerste crossover, die vorig jaar als studiemodel DBX werd gepresenteerd.

Aston Martin doet geen uitspraken over de grootte en de productiecapaciteit van de faciliteit. Vooralsnog is er één model voor de nieuwe fabriek aangekondigd. Het bedrijf laat wel weten dat Gaydon de thuisbasis blijft voor de sportwagens van het legendarische merk, ook voor de compleet nieuwe generatie.

Nieuwe generatie

De Britse autobouwer staat aan de vooravond van een complete make-over van het gehele programma. Begin maart, op de Autosalon van Genève 2016, stelt Aston Martin de eerste nioeuwe telg voor. Deze DB11 gedoopte sportcoupé lost de DB9 af. Hij verschijnt later ook als Volante. In 2017 is het de beurt aan de opvolger van de Vantage-familie, die er wederom als Coupé en Roadster komt. Daarnaa staat de DBX op de agenda, gevolgd door de nieuwe Vanquish. De fabrikant werkt daarnaast aan twee sportsedans, zo is het verhaal. In 2020 wil Aston Martin de productie en verkoop opvoeren tot 7.000 units per jaar. Het bedrijf bouwde afgelopen jaar rond de 4.000 sportwagens.