Nieuws/Binnenland
440555
Binnenland

Snelweg weer open na dodelijk ongeval

SIMPELVELD - De A76 bij het Limburgse Simpelveld is donderdagmiddag in de richting van Duitsland weer vrijgegeven. De weg werd woensdagmiddag afgesloten na een ernstig ongeval met een vrachtwagen met een lading brandbare vloeistof. De brandweer gaf de weg in de richting van Duitsland vrij nadat de vloeistof uit de vrachtwagen was gepompt.

Automobilisten in Zuid-Limburg wordt aangeraden nog de hele dag rekening te houden met oponthoud, zegt Rijkswaterstaat. Na het leegpompen van de vrachtwagen is begonnen met de berging van het wrak. Ook het wegdek moet worden gesaneerd en de vangrail moet worden gerepareerd. Volgens de Limburgse brandweer wordt de weg in de andere richting ook snel weer vrijgegeven.

Op de weg stonden lange files en ook veel wegen er omheen waren verstopt met uitwekend verkeer. Het kostte de brandweer grote moeite om de brandbare vloeistof in de vrachtwagen over te pompen. De weg zelf is zwaar beschadigd.

Bij het ongeval kwam de vrachtwagenchauffeur om het leven. Het duurde lang voordat zijn lichaam uit de vrachtwagen kon worden gehaald.