Nieuws
440557
Nieuws

Onderzoek

Duurste Apfelstrudel in Mayrhofen

Elk jaar worden de prijzen van een lunch op de piste in Oostenrijk vergeleken. Dit jaar presenteert snowplaza.nl de Apfelstrudel Index; een ludieke manier om de prijzen in de verschillende skigebieden met elkaar te vergelijken. Apfelstrudel met vanillesaus is een gerecht dat veel wordt besteld in de berghutten. De prijzen werden vergeleken om een idee te krijgen van het prijsniveau in een skigebied. De prijzen lopen sterk uiteen van € 4,20 tot € 8,50. Gemiddeld betaal je dit jaar € 5,49 voor een Apfelstrudel in Oostenrijk.

Hoofdprijs in Mayrhofen

Opvallend is dat de prijs voor een Apfelstrudel met vanillesaus behoorlijk kan verschillen per skigebied. De hoofdprijs betaal je dit jaar in Mayrhofen bij de Schneekarhütte; € 8,50, terwijl je in het skigebied van Flachau al een Apfelstrudel met saus bestelt voor € 4,20 (Gipflstadl Wagrain). Dat scheelt toch behoorlijk! De gemiddelde prijs van een Apfelstrudel is dit jaar met 5% gestegen. Betaalde je vorig jaar nog gemiddeld € 5,22, dit jaar kost de appellekkernij gemiddeld € 5,49.

 

 

Germknödel goedkoop in Obertauern

Dit jaar zijn ook de prijzen van de Germknödel weer met elkaar vergeleken. Uitgangspunt was hetzelfde als bij de Apfelstrudels: wat kost een Germknödel in het hoogstgelegen pisterestaurant in 20 bekende skigebieden. Hieronder zie je de prijzen die uiteenlopen van € 5,20 in Obertauern tot € 14,00 in het exclusieve Lech am Arlberg (deze prijs is overigens inclusief warme chocolademelk). Ook de gemiddelde prijs van de Germknödel is gestegen met ruim 6% van € 6,53 naar € 6,95.

 

 

Schnitzels 10% duurder

Als laatste is gekeken naar de prijzen van een ander populair gerecht op de piste: Schnitzel. Nu zit er in Schnitzels nog wel eens een behoorlijk kwaliteitsverschil; bij het ene restaurant krijg je een kalfsschnitzel, terwijl je ergens anders een (goedkopere) varkensschnitzel geserveerd krijgt. In Ischgl is de Schnitzel het duurst: € 22,90 (Restaurant Sattel), terwijl je in Flachau voor € 11,00 al een Schnitzel kunt eten. De gemiddelde prijs voor een Schnitzel op de piste is deze winter € 14,48, terwijl dit vorig winterseizoen nog € 13,18 was. Een stijging van bijna 10%.

Snowplaza is zich ervan bewust dat het bij de gerechten natuurlijk niet alleen om de prijs, maar ook om de kwaliteit gaat. Hierin hebben we geen vergelijking gemaakt, want over smaak valt immers niet te twisten. Conclusie is dat de bijkomende kosten voor de wintersport sterk verschillen per skigebied en nog steeds stijgen.