Nieuws/Binnenland
440586
Binnenland

Ben Saunders hoort straf

ALKMAAR - Ben Saunders hoort donderdag welke straf hij krijgt voor de zware mishandeling van een verkeersregelaar. Tegen hem is vijf maanden celstraf geëist. Volg de zaak hier live.

De zanger zou afgelopen jaar tijdens het bevrijdingsfestival vanuit zijn tattooshop aan het Kerkplein in Hoorn naar buiten zijn gestormd toen zijn vader door de verkeersregelaar werd tegengehouden. Hij zou de man vervolgens hebben neergeslagen. De verkeersregelaar werd per ambulance gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man was volgens zijn werkgever zo ernstig toegetakeld dat zijn gebit doormidden was gespleten.

Bens broer Jamie, die de verkeersregelaar hard opzij zou hebben geduwd, hoorde vier maanden eisen, terwijl de OvJ ook wil dat hij zes maanden cel uitzit die hij eerder voorwaardelijk opgelegd kreeg. Vader Saunders hoeft wat de OvJ betreft niet de gevangenis in. Maar een perfecte burger vindt de OvJ hem evenmin: hij eiste honderdtachtig uur taakstraf.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Lees meer: Meppende Saunders geeft verkeersregelaar de schuld.