Nieuws/Binnenland
440588049
Binnenland

Verdachte na klopjacht ingesloten

Gewonden bij steekpartij supermarkt Den Haag: ’Kapmes gleed door gangpad’

DEN HAAG - Na een urenlange klopjacht werd een 43-jarige man woensdagmiddag door de politie aangehouden in Pijnacker in verband met een steekincident in de Grote Marktstraat in Den Haag. Drie medewerkers van een supermarkt raakten hierbij gewond. Twee werden overgebracht naar het ziekenhuis. Kort na de steekpartij woedde er brand in de supermarkt. De politie vermoedt dat de verdachte bij beide incidenten betrokken was.

„Ik zag metershoge vlammen. Mensen renden weg uit de supermarkt: in een woord chaos”, zegt een geschrokken medewerker van café-restaurant Rootz pal tegenover de supermarkt. De verdachte wist in eerste instantie te ontkomen, maar werd enkele uren later toch in de kraag gevat vlakbij station in Pijnacker.

Het incident vond omstreeks 12.00 uur plaats. Hulpdiensten gingen massaal ter plaatse na een melding van een brand en een steekpartij. Brandweerlieden hadden de brand al snel onder controle. Door het inademen van rook kregen drie agenten last van ademhalingsproblemen. Zij zijn ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Groot kapmes

Martijn deed net boodschappen toen er commotie ontstond. „Een Poolse man schreeuwde naar mij en ik begreep niet wat hij zei. Maar toen zag ik het tumult en een echt groot kapmes door het gangpad glijden. Ik ben toen snel richting de uitgang gegaan.” Hij hoorde van een medewerker van de Albert Heijn dat er ruzie was ontstaan nadat medewerkers een groep jongeren aanspraken op stelen of rotzooi maken. „Het lijkt dus een uit de hand gelopen ruzie, als ik die medewerker moet geloven.” De Hagenaar vindt het frappant hoe snel er ook brand ontstond vlakbij de ingang en heeft geen idee hoe die werd veroorzaakt.

De politie onderzoekt de aanleiding van de steekpartij en de brand en roept getuigen op om zich te melden. Dit kan via 0900-8844.