Nieuws/Binnenland
440603
Binnenland

Brute moord op vriendin voor rechter

AMSTERDAM - Een 34-jarige psychiatrisch patiënt heeft zijn vriendin ’uit liefde’ om het leven gebracht. Dat verklaarde hij in de rechtbank. De man is volgens Justitie ontoerekeningsvatbaar. Er is tbs met dwangverpleging geëist.

De politie trof na een melding bij 112 een verwarde man aan in het huis aan Jozef Isräelskade in Amsterdam die zei zijn vriendin te hebben vermoord. Volgens zijn advocaat is de man „kwetsbaar en verward”.

De man hoort stemmen in zijn hoofd en is zelf door de dood van zijn vriendin ook ontroostbaar. „Ik heb het niet gepland. Het was plotseling. Ik kon niet anders door de stemmen in mijn hoofd”, aldus de verdachte.

Zowel het slachtoffer als verdachte zijn meerdere keren opgenomen in een kliniek vanwege psychische klachten. In een van deze klinieken zouden zij elkaar hebben leren kennen.

De man is inmiddels psychisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");