Nieuws
440610
Nieuws

In het nieuws

Jannie (49) paste niet meer in een vliegtuigstoel: 'Ik schaamde me dood'

Deze week kwam naar buiten dat vliegtuigbouwer Airbus patent aan heeft gevraagd op een speciale zitbank. Op deze bank zouden mensen met overgewicht beter kunnen zitten. Jannie weet als geen ander hoe het is om te reizen met overgewicht. “Ik keek altijd om mij heen of ik nog andere mensen zag, vergelijkbaar of zelfs nog dikker dan ik was.”

Jannie (49) woog op haar hoogtepunt 110 kilo. Tijdens een vakantie in Polen belandde zij in het ziekenhuis en werd het tijd om het roer om te gooien.

Eetverslaving

Voordat Jannie zwanger raakte, had ze een normaal postuur. “Ik woog altijd rond de zestig kilo. Prima gewicht met mijn lengte.” Na de geboorte van haar twee kinderen bleef ze thuis om voor de kinderen te zorgen. “In eerste instantie wilde ik gezonder leven. Ik rookte en daar hield ik mee op. Pardoes viel ik in een andere verslaving: eten.”

Uiteindelijk woog Jannie 110 kilo bij een lengte van 1.66 meter en kreeg ze last van allerlei kwalen. “Zere gewrichten, hoge bloeddruk en een hoog cholesterol. Toch wilde ik het op dat moment nog niet zien.”

Verlengstuk

“Met overgewicht op reis gaan, was allesbehalve leuk. Op een gegeven moment wilde ik ook niet meer. Ik zag zo op tegen het moment dat ik in een stoel naast iemand moest plaatsnemen. Ik wilde niemand in de weg zitten, maar door mijn omvang deed ik dat wel.”

Lees het hele verhaal op VROUW.nl.