Nieuws
440614
Nieuws

Adele harkt BRIT Awards binnen

FOTO'S - Adele was in de wolken met haar prijzen. Ze mocht maar liefst vier prijzen in ontvangst nemen en dat ging gepaard met behoorlijk wat emoties.

Tijdens haar derde speech van de avond raakte de zangeres totaal geëmotioneerd. "Ik was een tijdje de weg kwijt. Ik wist niet of ik ooit terug zou komen. Bedankt dat jullie zo lief voor me zijn", verklaarde ze in haar bedankspeech. Ook bedankte ze haar vriend dat hij het met haar uithoudt. Adele ging onder meer naar huis met de prijs voor Beste Vrouwelijke Artiest, Single van het jaar en het Beste Album.

Ook Coldplay, Justin Bieber, James Bay en Björk vielen in de prijzen. Rihanna trad voor het eerst weer op nadat ze onder meer de Grammy's moest afzeggen wegens stemproblemen. Zij bracht als verrassing Drake het podium op om samen op sensuele wijze hun nummer Work te verkondigen.

Kersverse vader Louis Tomlinson vloog speciaal naar zijn thuisland om de prijsuitreiking bij te wonen, terwijl zoontje Freddie in Los Angeles verbleef. Louis herenigde zich met One Direction-bandlid Liam Payne, terwijl de band momenteel een pauze van een jaar beleeft. Zij namen de prijs voor Video van het Jaar in ontvangst.

Tijdens de BRIT Awards werd er ook een eerbetoon gebracht aan de overleden David Bowie. Zijn goede vriend Gary Oldman nam de Brit Icon award in ontvangst namens de nabestaanden van de zanger. "Ik kan zeggen dat de zanger zijn lot gracieus droeg, met humor." Als eerbetoon bracht Lorde, die Bowie ooit de toekomst van de muziek noemde, het nummer Life on Mars ten gehore.